Treći deo: Uspostavite bolji odnos sa svojim računovođom uz pomoć digitalne administracije

21.03.2022

Sve više preduzeća uviđa očigledne prednosti digitalne administracije. Nema više gomile papirologije, prikupljanja priznanica i jurenja do računovođe svakog časa. 

Put ka digitalnoj administraciji može delovati komplikovanije od manuelnih metoda iako su njegove prednosti veoma očigledne. Ali, stvari ne moraju da budu komplikovane!

U nastavku pročitajte na koji način digitalna administracija može unaprediti vaš odnos s računovođom.

Da li ste već počeli s digitalnom administracijom?

Ako ste već uveli digitalnu administraciju u svoje poslovanje, onda ste na pola puta! Najverovatnije ste već uvideli njene prednosti i primetili da trud počinje da se isplaćuje. Vaši administrativni procesi su lakši nego ranije i imate jasniji i jednostavniji pregled svojih podataka.

Međutim, postaje još bolje! Sada kada je vaša administracija dostupna digitalno, možete je razmeniti s računovođom na jednostavniji i efikasniji način.

Da li i dalje dostavljate gomile papira vašem računovođi? U nastavku pogledajte zašto bi trebalo da papire, priznanice i prepune ormare dosijea zamenite digitalnim rešenjem.

Kako da podelite digitalnu administraciju s računovođom?

Većina rešenja za digitalnu administraciju nudi mogućnost konvertovanja informacija s papira u digitalnu datoteku koju zatim računvodstveni softver vašeg računovođe može pročitati.

Preko OCR tehnologije (tehnologije optičkog prepoznavanja karaktera), vaš softver za digitalnu administraciju skenira papirni dokument i preuzima podatke iz njega. Na taj način se papirni dokumenti digitalizuju, što znači da ni vi ni vaš računovođa više ne morate da se bavite  mukotrpnim ručnim unošenjem podataka.

Na ovaj način se obrađuju čak i podaci o vašim klijentima i dobavljačima i dodaju na vaše liste dobavljača ili kupaca na platformi, uključujući brojeve računa, PDV i iznose dugovanja. Ovo će vam uštedeti mnogo vremena i smanjiti mogućnost greške, jer je potreba za ručnim unosom podataka smanjena. 

Vaša dokumentacija se digitalizuje i postaje dostupna vašem računovođi na mnogo jednostavniji način. Pored toga, uz pravo rešenje za digitalnu administraciju, biće potrebno svega nekoliko klikova da omogućite računovođi pristup svim vašim digitalnim dokumentima. Više nećete morati da skenirate, unosite podatke i šaljete dokumenta računovođama već će oni moći da im pristupe bilo gde i bilo kada.

Na dobitku i vi i vaš računovođa!

Vaš računovođa više neće morati da sortira dokumenta niti da integriše podatke u sistem. Trošiće manje vremena na ručno obavljanje administrativnih zadataka i tako će više vremena moći da posveti razvoju vašeg poslovanja.

Uz dostupne alate koji će omogućiti brži i potpuniji pregled statusa vaše kompanije, računovođa će imati detaljniji pregled vaših finansija. Dostupni podaci omogućiće mu da vas lakše i bolje savetuje i usmerava.

Digitalne mogućnosti nisu ograničene samo na fakture. Podelite svoje ugovore, dosijee o osiguranju i drugu poslovnu dokumentaciju koja će računovođi omogućiti da izgradi širu sliku o tome kako vam može pomoći da razvijete i unapredite svoje poslovanje.

Naredni koraci

Korišćenje digitalne administracije i pojednostavljenih administrativnih i finansijskih procesa, znači da ste već napravili veliki korak. Pogledajte kako još digitalna administracija može koristiti vašem poslovanju u četvrtom delu naše blog serije.

 

Banqup - lakše, brže, sigurnije

Aktiviraj Banqup

сродни блогови